Voorstelling: Lepeltje Lepeltje (4+)

Download lesbrief Lepeltje Lepeltje

Dit zijn samples uit de voorstelling. Wilt u de hele cd van de muziek van deze voorstelling stuur dan een mail naar info@dedansers.com

Voorstelling: Roest (6+)

Download lesbrief Roest

Workshops

Dans in je lijf

Zien dansen, doet dansen. Vanuit een beschouwing op de voorstelling gaan leerlingen met hun eigen lichaam op ontdekkingstocht en actief aan de slag met dansopdrachten van De Dansers. Fantasie en plezier in beweging staan centraal. Er wordt gewerkt aan samenwerken, lichamelijkheid, jezelf uit (durven) drukken, risico & (zelf)vertrouwen, overgave, verbeeldingskracht en associatief denken.

Dans in je hoofd

Dans geeft ook beweging in je hoofd. De klas wordt een plaats voor vrijdenken, samen bespreken we onze observaties en interpretaties. Heeft iedereen dezelfde ervaring? ‘Begrijpen’ we meer dan in eerste instantie gedacht? Deze lessen zijn gebaseerd op o.a. Visual Thinking Strategies en de methode van Barrett.

Foto: Moon Saris

Leerkrachtentraining

Naast educatie voor kinderen en jongeren biedt De Dansers biedt ook teamtrainingen aan. Kom in beweging, ervaar het zelf, zet je zintuigen open en ga naar huis met diverse energizers en korte dansopdrachten die je morgen in de klas kunt toepassen.