De Dansers zoekt stagiair educatie

Vanaf augustus/september 2023 heeft De Dansers plek voor een stagiair voor minimaal 3 maanden. 

 

Over De Dansers 

De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten. Onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille maakt en speelt De Dansers dansvoorstellingen, of liever dansconcerten: energieke samenkomsten van moderne dans en livemuziek. De groep is expert in de eerste kennismaking met dans en maakt aanstekelijke voorstellingen voor kinderen/families en voor (jong)volwassenen. Met ruim 150 voorstellingen en 400 educatieve activiteiten per jaar bereikt De Dansers jaarlijks 18.000 bezoekers. We spelen en werken in Utrecht, landelijk én internationaal, in theaters, op scholen en op festivals als Oerol, De Parade en theaterfestival Boulevard. Energie, vertrouwen en persoonlijk contact zijn belangrijke waarden in alles wat we doen, zowel op het podium als daarbuiten.  

 

Over de functie 

De Dansers is opzoek naar een veelzijdige stagiair educatie (2-3 dagen per week of meer in overleg). Je werkt nauw samen met onze educatiemaker en -coördinator Sanne Wichman. Afhankelijk van je expertise en leerdoelen geven we de functie samen vorm. In ieder geval krijg je uiteenlopende organisatorische en productionele taken op het gebied van onze educatie. Daarnaast kun je meelopen met en/of assisteren bij diverse schoolvoorstellingen, workshops en lessenreeksen. Ook is er ruimte voor het opzetten van een eigen project/onderzoek. Meer stagedagen per week, evt. in samenwerking met andere collega’s op kantoor van De Dansers, is mogelijk in overleg.   

 

We vragen: 

– een student met hart voor dans/theater en educatie 

– zelfstandig, enthousiast, leergierig, georganiseerd, uitvoeringsgericht (‘hands-on’), proactief en goed in samenwerken 

– bereidheid om flexibel te werken; zowel qua uren inclusief soms avonden of weekenden, en qua plek (we houden kantoor in Utrecht en werken ook online) 

– we staan open voor een student Kunst & Economie, CMV of een student docent dans/theater of vergelijkbare studie. 

 

We bieden: 

– een uitdagende leerplek, waar je alle facetten van een producerend gezelschap leert kennen 

– een  stagevergoeding van €350 bij fulltime, conform de CAO Toneel en Dans  

– een creatieve, dynamische werkomgeving in een persoonlijke organisatie 

– werken in een fijn, klein bevlogen team met artistieke leiders, zakelijke leider, educatiemaker, marketingmedewerker, productieleider en bureaumedewerker. 

 

Interesse?  

Stuur vòòr 29 mei 2023 je sollicitatiebrief met motivatie en CV naar: Sanne Wichman, educatiemaker en -coördinator, sanne@dedansers.com