fbpx
Foto - Moon Saris

Binnenbeest

Soms verander ik in een zorgeloze pony dat door de wei huppelt, even helemaal niet meer mezelf. Andere keren word ik een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Herken je dat? Een brommende beer, een deftige pinguïn of juist een vrolijk speels hondje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

In Binnenbeest zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze druk in de weer, maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale bewegingen veranderen in dierlijke sprongen en acrobatische dans, plechtige muziek barst los in swingende flamenco en de glazen vliegen door de lucht. De spelers breken met de regels en keren alle hokjes op z’n kop. Want dat wat van binnen zit, kan niet anders dan naar buiten barsten.

 

“Grote hilariteit … een plezier om te aanschouwen.” ★★★★ De Theaterkrant, 2017

Choreografie Josephine van Rheenen
Gemaakt met en uitgevoerd door Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Katerina Dietzova/Aida Guirro Salinas, Yoko Ono Haveman, Youri Peters
Muziek Guy Corneille met muziek van Guy Corneille, Hans Vermunt, The Doors e.a.
Lichtontwerp Marco Chardon
Decor en kostuum Roos Matla
Artistieke begeleiding Irene van Geest, Klaus Jürgens
Productie Danae Bos
Zakelijke leiding Miriam Gilissen
Acquisitie Frontaal Theaterbureau 


Volgende voorstellingen

Speellijst