fbpx
Foto - Moon Saris

Binnenbeest

Soms verander ik in een elegant, vrij veulen dat door de weide galoppeert, even helemaal niet meer mezelf. Andere keren word ik een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Een grommende beer, een sierlijke zwaan of juist een vrolijk huppelend geitje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

In Binnenbeest zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen-dansen veranderen in dierlijke bewegingen, dromerige muziek mondt uit in swingende flamenco en de glazen vliegen door de lucht. Controle vs. impulsiviteit en orde vs. chaos.

Binnenbeest is de tweede jeugdvoorstelling van Josephine van Rheenen en Guy Corneille, na Pokon (4+). Hiermee willen ze een hart onder de riem steken bij alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun binnenbeest moeten wegstoppen.

“Grote hilariteit … een plezier om te aanschouwen.” ★★★★ De Theaterkrant

Choreografie Josephine van Rheenen

Gemaakt met en uitgevoerd door Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Katerina Dietzova/Aida Guirro Salinas, Yoko Ono Haveman, Youri Peters

Muziek Guy Corneille met muziek van Guy Corneille, Hans Vermunt, The Doors e.a.

Lichtontwerp Marco Chardon

Decor en kostuum Roos Matla

Artistieke begeleiding Irene van Geest, Klaus Jürgens

Productie Danae Bos

Zakelijke leiding Miriam Gilissen

Acquisitie Theaterbureau Frontaal


Volgende voorstellingen

Speellijst