Foto: Moon Saris

De Dansers op school

Alle voorstellingen zijn voorzien van een uitgebreid educatie- en contextprogramma waarbij het werk en de werkwijze van De Dansers centraal staat en tools voor verrijking worden geboden.

De Dansers gelooft in het bijzonder in de waarde van dans op jonge leeftijd. Dan zit je lichaam vol beweging, vráágt om rennen, springen, aanraken. Dan moet in je brein de fantasie op hol kunnen slaan. Wat je als kind doormaakt of juist misloopt, haal je later niet meer in.

Met Hotel Hierwaardaar (8+) , Lepeltje Lepeltje (4+) en Als je erop kan staan, is het een vloer bezoekt De Dansers het basis onderwijs en met Shake Shake Shake (14+) het voortgezet onderwijs. Naast het spelen van voorstellingen en het geven van workshops biedt De Dansers ook een leerkrachtentraining aan. In de theaters speelt De Dansers naast de reguliere voorstellingen ook voorstellingen uitsluitend voor scholen en worden er workshops en foyer activiteiten aangeboden.

Voor meer informatie over het educatie aanbod van De Dansers en haar team van bevlogen docenten neem contact op met Sanne Wichman Sanne(at)dedansers.com