fbpx

Dit najaar bij De Dansers

We zijn op tournee met Hush en we spelen de allerlaatste voorstellingen van Hotel Hierwaardaarde coproductie met Het Filiaal theatermakers. Lepeltje Lepeltje en Hold Your Horses zijn in Nederland niet meer te zien, maar gaan we nog wel spelen in Italië. En naast al het touren gebeurt er dit:

Nieuw(s):

Yeli Beurskens wint Jonge Zwaan
Danser Yeli Beurskens heeft een belangrijke jeugddans-prijs gewonnen tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht: de Jonge Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie voor haar rol in Hold Your Horses. Lees hier het jury rapport van de VSCD.

Workshops Dansen met De Dansers
Op 28 oktober en 18 november waren er workshops voor niet-professionele dansers. In twee keer twee uur gingen groepen van 16 deelnemers aan de slag met de bewegingstaal van De Dansers.

 

Profiel De Dansers in De Volkskrant
“Geliefd bij publiek en pers, een volle prijzenkast: wat verklaart het succes van De Dansers?” Annette Embrechts ging in gesprek met Guy Corneille. Het artikel verscheen in de zaterdagbijlage van de Volkskrant op 14 september en kan je hier online teruglezen.

De Dansers in videoclip van Lucky Fonz III
Lucky Fonz III vroeg De Dansers voor zijn videoclip van ’Een klein beetje dood’. Gemaakt door regisseur Ivo van Aart in 1 long-take, oftewel in één ononderbroken shot. De videoclip ging 23 september in première op het Nederlands Film Festival. Bekijk hem hier op YouTube

Inleidingen door dansmakers uit Utrecht
Utrecht is inmiddels een echte dansstad, met een rijkdom aan verschillende choreografen, collectieven en crews. Dit seizoen verdiepen zes Utrechtse dansmakers (SHIFFT, Serióós, IRC, 155, MENSJA Collective, De Dansers) zich in elkaars werk, en delen hun kijk hierop met publiek tijdens een inleiding in de Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker/Podium Hoge Woerd.