Photo: Nichon Glerum

Educatiepagina Hold Your Horses

In coproductie met Theater Strahl Berlin

 

Hold Your Horses is een dansconcert over het verlangen naar houvast. De Dansers vertellen hun verhaal met twaalf handen, inclusief bijbehorende lijven, en een paar gitaren. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, opstijgen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. We zien mensen, soms dichtbij elkaar, soms eindeloos ver verwijderd. We zien niet de grillige wereld waar we geen grip op krijgen. We voelen hem wel door onze vingers glippen. Hold Your Horses kent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Als één lichaam bewegen de dansers in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille.

 

Video’s

Trailer 

Behind the scenes (première)

Behind the scenes (studio & Schäxpir Festival)

 

Muziek

Workshop aanbod

Dansactief

Vanuit een voor- of nabeschouwing op de voorstelling gaan jongeren zelf actief aan de slag met dansopdrachten van De Dansers. Samenwerken, fysicaliteit en plezier in beweging staan centraal.

  • max. 1 klas per workshop
  • ruimte: afmeting afhankelijk van grootte groep met een vloer geschikt om te dansen, bijvoorbeeld gymzaal, of de studio van De Dansers (Utrecht)
  • benodigdheden: geluidsinstallatie (kan verzorgd worden door De Dansers)
  • duur: 60 minuten
  • deze workshop wordt gegeven door een vakdocent van De Dansers, die tot 30 minuten voor aanvang van de workshop(s) arriveert

Dansverwoord

Dans geeft beweging in je lijf, maar ook in je hoofd. Wat zie je? Wat herken je? En als je het van de andere kant bekijkt? Hoe kun je dans interpreteren? Hebben we allemaal dezelfde ervaring? De klas wordt een plaats voor vrijdenken. De jongeren gaan op ontdekkingstocht in hun eigen beleving en ervaring. Vaak ‘begrijp’ je meer dan je in eerste instantie denkt.

  • max. 1 klas per workshop
  • ruimte: klaslokaal of een vergelijkbare ruimte
  • benodigdheden: digibord met internetverbinding (verzorgd door de school)
  • duur: 60 minuten
  • deze workshop wordt gegeven door een vakdocent van De Dansers, die tot 30 minuten voor aanvang van de workshop(s) arriveert

Workshopdag

Hold Your Horses is een dansconcert, dat betekent dat de spelers verschillende disciplines beheersen. In een workshopdag ervaren de leerlingen dit door zelf deel te nemen aan verschillende workshops, denk bijvoorbeeld aan danscreatie, danspartnering en dansverwoord. Afhankelijk van het aantal leerlingen maken we een roulerend rooster en gebruiken we diverse locaties op school. Deze dag kan ingezet worden voor CKV.

Foto’s

Klik hier voor de digitale lesbrief

Let op: deze lesbrief werkt het best vanuit de browsers Chrome of Firefox en minder goed vanuit Safari
Wil je de lesbrief liever als .PDF downloaden? Klik dan hier.

Contact

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in een schoolvoorstelling of workshop in Utrecht? Neem dan contact op met onze educatiemaker en -coördinator Sanne Wichman: educatie@dedansers.com.

Voor informatie over kosten en boekingen buiten Utrecht: neem contact op met Frontaal Theaterbureau via info@frontaal.com