Educatiepagina Hotel Hierwaardaar

Een coproductie van De Dansers & Het Filiaal theatermakers

We zijn aangekomen in een vervallen hotel aan het eind van alle steden. Hotel Hierwaardaar, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen. Vier verdwaalde figuren belanden in de lobby en proberen zich thuis te voelen tussen dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Hoe ga je verder als alles om je heen verandert? Hotel Hierwaardaar is tegelijk grappig en bevreemdend,  maar stiekem ook verbazingwekkend herkenbaar.

De Utrechtse gezelschappen De Dansers en Het Filiaal theatermakers stropen de mouwen op voor een voorstelling waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen. Ze nemen het op voor de schoonheid van de poging om overal iets van te maken, ook als het even tegen zit. Hotel Hierwaardaar is danstheater over dwalen en doorzetten voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

Video

Trailer Hotel Hierwaardaar

 

Ook de educatiemakers van Het Filiaal theatermakers en De Dansers slaan hun handen ineen. Iedere klas ontvangt een lespakket dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er is digitaal lesmateriaal ter voorbereiding en een kaartspel met korte (dans)opdrachten voor in de klas ter verwerking na het bezoek.

 

Workshop aanbod 

Hotel Hierwaardaar in je hoofd
Voorbereiding: Filiaal&DansersLab

Stil zitten is soms een hele uitdaging. Samen gaan we op onderzoek hoe we in ons hoofd kunnen bewegen, terwijl we gewoon op een stoel blijven zitten. In de voorstelling is er lang niet altijd een logisch verhaal om te begrijpen. Wat zie, voel en ervaar je allemaal als je naar theater en dans kijkt? We spelen met associaties, verbeelding en interpretaties. In deze workshop leer je de spelers, hun inspiratiebronnen en de thema’s uit de voorstelling kennen.

  • max. 1 klas per workshop
  • ruimte: klaslokaal of een vergelijkbare ruimte
  • benodigdheden: digibord met internetverbinding (verzorgd door de school)
  • duur: 60 minuten
  • deze workshop wordt gegeven door een vakdocent van De Dansers of van Het Filiaal theatermakers, die tot 30 minuten voor aanvang van de workshop(s) arriveert

Hotel Hierwaardaar in je lijf
Verwerking: BewegingsLab

Na het zien van Hotel Hierwaardaar gaan de leerlingen onder begeleiding van een dansdocent zelf aan de slag. Vol energie en inspiratie verdwalen, verstoppen, verdwijnen, verschijnen en tuimelen we met elkaar het Bewegingslab in. Hoe vindt ieder z’n eigen weg? We onderzoeken met elkaar de obstakels die we onderweg tegenkomen. Probleemoplossend vermogen, doorzettingsvermogen, verbeeldingskracht, samenwerking en plezier in beweging staan centraal in dit BewegingsLab.

  • max. 1 klas per workshop
  • ruimte: afmeting afhankelijk van grootte groep met een vloer geschikt om te dansen, bijvoorbeeld speelzaal, gymzaal of de studio van De Dansers (Utrecht)
  • benodigdheden: geluidsinstallatie (kan verzorgd worden door De Dansers)
  • duur: 60 minuten
  • deze workshop wordt gegeven door een vakdocent van De Dansers of van Het Filiaal theatermakers, die tot 30 minuten voor aanvang van de workshop(s) arriveert

 

Foto’s

Klik hier voor het lesmateriaal

Contact

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in een schoolvoorstelling of bijbehorende labs (workshops) in Utrecht? Neem dan contact op met onze educatiemaker en -coördinator Sanne Wichman: educatie@dedansers.com.

Voor informatie over kosten en boekingen buiten Utrecht: neem contact op met Frontaal theaterbureau via info@frontaal.com