Smaakmakers

Smaakmakers van De Dansers is een dansinvasie in de school: een schoolvoorstelling, nagesprek en dansworkshop in één. Het is speciaal ontwikkeld om op een laagdrempelige manier dans naar scholen toe te brengen en overal eetlust voor dans op te wekken. Het programma van één uur vindt plaats op school, voor kleine groepen van max. 40 leerlingen. Smaakmakers is een dansproeverij die smaakt naar meer.

Het hart van Smaakmakers is een korte dansvoorstelling (ca 15 min), die gepresenteerd wordt in de gymzaal. Direct daarna ga je met de dansers in gesprek. Wat heb je gezien? Waar denk je aan? Herken je wat een klasgenoot vertelt? Tot slot ga je zelf dansen, samen met de dansers en aan de hand van dansopdrachten waarin je alle inspiratie en bewegingsenergie kan gebruiken die je tot dan toe hebt opgedaan. Smaakmakers wordt begeleid door een professionele dansdocent van De Dansers en het nagesprek en de workshop worden aangepast op de doelgroep (onderbouw/middenbouw/bovenbouw PO, onderbouw VO of SO).

 

De voorstelling

Voor Smaakmakers nodigden De Dansers in 2020 choreograaf Jasper van Luijk (SHIFFT Utrecht) uit om een dansduet te maken. Het resultaat is een tijdloos, fysiek dansverhaal tussen twee mensen die elkaar tillen, steunen, uitdagen en laten zweven, allemaal op een tapijt van 2 bij 3 meter. Ze spelen een spannend spel. Voorzichtig, niet vallen. Ik heb je. Vertrouw je me? Niet te dichtbij komen nu, dit is mijn ruimte. En wat is er eigenlijk voorbij de rand van ons tapijt? De titel: Als je erop kan staan, is het een vloer.

In de toekomst zullen De Dansers vaker (jonge) dansmakers uitnodigen om werk te maken voor Smaakmakers.

 

Kijk voor meer informatie over Smaakmakers op de pagina Maatwerk.

 

Foto’s

Choreografie  Jasper van Luijk (SHIFFT)
Dans Josephine van Rheenen & Blazej Jasinski
Muziek  Duval Timothy – Ball, Slagerij van Kampen – Watusi Warrior Drums (live), Laurel Halo – Raw Silk Uncut Wood, Duval Timothy – Friend (ft. Norihiro Usui)
Educatie context Sanne Wichman & Sem van der Panne
Fotografie Bart Grietens

 

Contact

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in een schoolvoorstelling en bijbehorende workshops in Utrecht? Neem dan contact op met onze educatiemaker en -coördinator Sanne Wichman: sanne@dedansers.com

Voor informatie over kosten en boekingen buiten Utrecht: neem contact op met Frontaal theaterbureau via info@frontaal.com


Volgende voorstellingen

Speellijst