Smaakmakers

Smaakmakers is een dansinvasie in de school dat bestaat uit kijken naar dans, praten over dans en zélf dansen. Voor Smaakmakers nodigden De Dansers in 2020 choreograaf Jasper van Luijk (SHIFFT Utrecht) uit om een dansduet te maken: Als je erop kan staan, is het een vloer.

Het duet Als je erop kan staan, is het een vloer is een tijdloos, fysiek dansverhaal tussen twee mensen die elkaar tillen, steunen, uitdagen en laten zweven, allemaal op een tapijt van 2 bij 3,5 meter. Ze spelen en ontdekken, tasten af. Voorzichtig, niet vallen. Ik heb je. Vertrouw je me? Kan ik meer ruimte innemen, jouw ruimte ‘stelen’? En wat is er eigenlijk voorbij de rand van ons tapijt?

 

Als je erop kan staan, is het een vloer is het hart van het dansprogramma Smaakmakers. Het is speciaal ontwikkeld om danskunst naar de school toe te brengen en is op maat uit te bouwen met een lessenreeks op maat ter voorbereiding en/of verwerking. Uitvoerbaar op verschillende locaties in de school (gymzaal, speelzaal, leerplein). Kijk voor meer informatie over Smaakmakers op de pagina Maatwerk.

 

Foto’s

Choreografie  Jasper van Luijk (SHIFFT)
Dans Josephine van Rheenen & Blazej Jasinski
Muziek  Duval Timothy – Ball, Slagerij van Kampen – Watusi Warrior Drums (live), Laurel Halo – Raw Silk Uncut Wood, Duval Timothy – Friend (ft. Norihiro Usui)
Educatie context Sanne Wichman & Sem van der Panne
Fotografie Bart Grietens

 

Contact

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in een schoolvoorstelling en bijbehorende workshops in Utrecht? Neem dan contact op met onze educatiemaker en -coördinator Sanne Wichman: sanne@dedansers.com

Voor informatie over kosten en boekingen buiten Utrecht: neem contact op met Frontaal theaterbureau via info@frontaal.com