Educatiepagina Shake Shake Shake

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Video’s

Teaser Shake Shake Shake 

Opium tv op Oerol

 

Muziek

Op de Shake Shake Shake EP staat nog een extra nummer uit de voorstelling (instrumentaal en vocaal). Te bestellen via info@dedansers.com.

 

We ervaren dat de voorstelling beter aanslaat en beklijft als de leerlingen goed zijn voorbereid op het bezoek. Gebruik hiervoor deze presentatie (in pdf) in de klas. Voor de originele PowerPoint kunt u mailen naar sanne@dedansers.com.

 

Workshop aanbod

Dansactief

Vanuit een voor- of nabeschouwing op de voorstelling gaan jongeren zelf actief aan de slag met dansopdrachten van De Dansers. Samenwerken, fysicaliteit en plezier in beweging staan centraal.

  • max. 1 klas per workshop
  • ruimte: afmeting afhankelijk van grootte groep met een vloer geschikt om te dansen, bijvoorbeeld gymzaal, of studio of gymzaal van De Dansers (Utrecht)
  • benodigdheden: geluidsinstallatie (kan verzorgd worden door De Dansers)
  • duur: 60 minuten
  • deze workshop wordt gegeven door een vakdocent van De Dansers, die tot 30 minuten voor aanvang van de workshop(s) arriveert

Dansverwoord

Dans geeft beweging in je lijf, maar ook in je hoofd. Wat zie je? Wat herken je? En als je het van de andere kant bekijkt? Hoe kun je dans interpreteren? Hebben we allemaal dezelfde ervaring? De klas wordt een plaats voor vrijdenken. De jongeren gaan op ontdekkingstocht in hun eigen beleving en ervaring. Vaak ‘begrijp’ je meer dan je in eerste instantie denkt.

  • max. 1 klas per workshop
  • ruimte: klaslokaal of een vergelijkbare ruimte
  • benodigdheden: digibord met internetverbinding (verzorgd door de school)
  • duur: 60 minuten
  • deze workshop wordt gegeven door een vakdocent van De Dansers, die tot 30 minuten voor aanvang van de workshop(s) arriveert

Workshopdag

Shake Shake Shake is een dansconcert, dat betekent dat de spelers verschillende disciplines beheersen. In een workshopdag ervaren de leerlingen dit door zelf deel te nemen aan verschillende workshops, denk bijvoorbeeld aan danscreatie, danspartnering, dansverwoord en percussie. Afhankelijk van het aantal leerlingen maken we een roulerend rooster en gebruiken diverse locaties op school. Deze dag kan ingezet worden voor CKV.

Foto’s

Download hier de lesbrief

 

Contact

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in een schoolvoorstelling of workshop in Utrecht? Neem dan contact op met onze educatiemaker en -coördinator Sanne Wichman: sanne@dedansers.com.

Voor informatie over kosten en boekingen buiten Utrecht: neem contact op met Frontaal theaterbureau via inf0@frontaal.com