fbpx

Educatiepagina Smaakmakers

Smaakmakers is een dansinvasie in de school: een schoolvoorstelling, nagesprek en dansworkshop in één. Het is speciaal ontwikkeld om op een laagdrempelige manier dans naar scholen toe te brengen en overal eetlust voor dans op te wekken. Het programma van één uur vindt plaats op school, voor kleine groepen van max. 40 leerlingen regulier onderwijs of 20 leerlingen gespecialiseerd onderwijs. Smaakmakers is een dansproeverij die smaakt naar meer.

Het hart van Smaakmakers is een korte dansvoorstelling (ca. 15 min), die gepresenteerd wordt in de gymzaal. Direct daarna ga je met de dansers in gesprek. Wat heb je gezien? Waar denk je aan? Herken je wat een klasgenoot vertelt? Tot slot ga je zelf dansen, samen met de dansers en aan de hand van dansopdrachten waarin je alle inspiratie en bewegingsenergie kan gebruiken die je tot dan toe hebt opgedaan. Smaakmakers wordt begeleid door een professionele dansdocent van De Dansers en het nagesprek en de workshop worden aangepast op de doelgroep (onderbouw/middenbouw/bovenbouw PO, onderbouw VO of SO/GO).

Als je erop kan staan, is het een vloer

Een van de voorstellingen die als hart van Smaakmakers gedanst kan worden is: Als je erop kan staan, is het een vloer

Als je erop kan staan, is het een vloer is een tijdloos, fysiek dansverhaal tussen twee mensen die elkaar tillen, steunen, uitdagen en laten zweven, allemaal op een tapijt van 2 bij 3 meter. Ze spelen een spannend spel. Voorzichtig, niet vallen. Ik heb je. Vertrouw je me? Niet te dichtbij komen nu, dit is mijn ruimte. En wat is er eigenlijk voorbij de rand van ons tapijt?

Heel ons leven worden we gedragen en dragen we anderen, al hebben we dat zelf niet altijd door. We hebben elkaar nodig maar wie is van wie afhankelijk? Soms in competitie, dan weer intiem creëren de dansers hun eigen werelden.

Trailer

Praktisch

  • Duur: 1 uur
  • Locatie: afgesloten ruimte van minimaal 7×10 meter, zoals gymzaal of speelzaal
  • Maximum deelnemers: 40 leerlingen (1 á 2 klassen)
  • Uitvoerbaar 2 á 3 keer per dag

Smaakmakers kan worden uitgebreid met extra programma, namelijk:

  • Lesbrief met geheime dansmissies voor vooraf in de klas (bekijk hier de lesbrief met geheime missies die horen bij de Amuse)
  • Dansworkshops
  • Danseducatie-op-maat zoals een lessenreeks aansluitend bij een thema

Credits

Choreografie  Jasper van Luijk (SHIFFT)
Cast Josephine van Rheenen, Blazej Jasinski
Uitgebreide cast Maxime Abbenhues, Yoko Haveman, Hani Andary, Oliver Wagstaff, Thomas Higginson
Muziek  Duval Timothy – Ball, Slagerij van Kampen – Watusi Warrior Drums (live), Laurel Halo – Raw Silk Uncut Wood, Duval Timothy – Friend (ft. Norihiro Usui)
Fotografie Bart Grietens

Mede mogelijk gemaakt door

 

Foto’s

Download hier de lesbrief

CONTACT

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in Smaakmakers in Utrecht? Neem dan contact op met onze educatiemaker en -coördinator Sanne Wichman: educatie@dedansers.com.

Voor informatie over kosten en boekingen buiten Utrecht: neem contact op met Frontaal theaterbureau via info@frontaal.com


Volgende voorstellingen

Speellijst