Hush: under construction

In onderzoeksvoorstelling Hush: under construction zoeken De Dansers troost in lijfelijkheid en muzikaliteit. Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing.  

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush: under construction wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de haarfijne aandacht en toewijding die tussen de spelers heerst. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, heb je soms wat steun nodig.   

 Hush: under construction is een vooronderzoek in aanloop op het avondvullende dansconcert Hush, vanaf september 2023 in de theaters. De Dansers deden dit eerder met Shake Shake Shake in 2019, waaraan de onderzoeksvoorstelling Shake Shake Shake: first edition vooraf ging. Kikker Experimenteert is het eerste presentatiemoment voor publiek van Hush: under construction. Na afloop gaan De Dansers graag met het publiek in gesprek.  

 

AGENDA
Hush: under construction in Theater Kikker, Utrecht:
do 15 september 19:30 uur tickets
do 15 september 21:00 uur tickets
vr 23 september 19:30 uur tickets

Concept Guy Corneille, Josephine van Rheenen
Choreografie Josephine van Rheenen, i.s.m. spelers
LIVE muziek en dans Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt 


Volgende voorstellingen

Speellijst