Photo - Brooke DiDonato

Ten Noorden van Nergens

Kom, we trekken de natuur in. Daar gelden simpelere regels. Meedogenloos, maar subliem. Al die zorgen – hoe is de toekomst? zit mijn haar wel goed? – daar wordt een mens maar ongelukkig van. Heb je ooit een wild dier zien piekeren?

Ten Noorden van Nergens is een ontsnappingspoging. Een voorstelling over zoekende, verdwaalde, worstelende, soms gefrustreerde mensen, in een tijd waarin zelf-marketing, trendwatching en populisme hoogtij vieren. Als in een onbeholpen ritueel beproeven 3 muzikanten en 4 dansers de grenzen van hun lijven en hun doorzettingsvermogen. Ze vuren zichzelf aan met muziek, zingen, bewegen. Op zoek naar iets basalers, een dierlijk instinctief mens-zijn. Het stemmetje in je hoofd (het selfie-perspectief) uitzetten dat steeds maar van alles iets moet vinden. Iemand neemt voorzichtig het woord ‘verlicht’ in de mond. We proberen er te komen via uitputting, fysiek tot de bodem gaan. Maar als we alles overboord gooien, blijft er dan eigenlijk nog wel iets over?

Josephine van Rheenen werkt met Ten Noorden van Nergens door op haar onderzoek naar locatietheater ZANDING/BETONDER, geproduceerd door Atelier Oerol/Over Het IJ Festival 2014.

De acrobatische poëzie van Van Rheenen versmelt naadloos met de zwoel bezongen verlangens van Corneilles liedteksten (over storm, liefde, pijn en eenzaamheid)★★★★ – de Volkskrant

Choreografie Josephine van Rheenen

Dans Reut Aviran, Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Noemi Wagner

Muziek (live) Guy Corneille, Daan Crone, Hans Vermunt (La Corneille)

Decor/kostuum Roos Matla

Artistieke begeleiding Moniek Merkx (MAAStd)

Techniek Chieljan van der Hoek

Productie Danae Bos

Zakelijke organisatie Cees van Gemert

gerealiseerd met steun van Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Utrecht, MAAStd, Janivo Stichting, Fentener van Vlissingen Fonds, kfHein fonds, Palladium Boots


Volgende voorstellingen

Zeeland Nazomerfestival, Middelburg

Zeeland Nazomerfestival, Middelburg

Zeeland Nazomerfestival, Middelburg

Roosendaal Danst, Roosendaal

MaasPodium, Rotterdam

Speellijst