fbpx
Photo - Brooke DiDonato

Ten Noorden van Nergens

Op een plek in de rafelrandjes van de bewoonde wereld beproeven zeven mensen  – dansers en muzikanten – de grenzen van hun lichamen en hun doorzettingsvermogen. Als in een onbeholpen ritueel proberen ze te ontsnappen aan het moderne leven, een dierlijk, instinctief mens-zijn terug te vinden. Hoe bevrijd je je van een ontevreden leven dat diep in je geworteld zit?

Ten Noorden van Nergens is een dansconcert-op-locatie.  De energieke en acrobatische danstaal van De Dansers ontmoet de rauwe, meeslepende live muziek van La Corneille. In de buitenlucht, ergens waar het alledaagse even stil kan vallen. Hier bezingt Ten Noorden van Nergens het lot van de zoekende, verdwaalde, worstelende, soms gefrustreerde mens, in een tijd waarin zelf-marketing, trendwatching en populisme hoogtij vieren.

Josephine van Rheenen werkt met Ten Noorden van Nergens door op haar onderzoek naar locatietheater ZANDING/BETONDER, geproduceerd door Atelier Oerol/Over Het IJ Festival 2014.

De acrobatische poëzie van Van Rheenen versmelt naadloos met de zwoel bezongen verlangens van Corneilles liedteksten (over storm, liefde, pijn en eenzaamheid)★★★★ – de Volkskrant

Choreografie Josephine van Rheenen

Dans Reut Aviran, Yeli Beurskens, Blazej Jasinski, Noemi Wagner

Muziek (live) Guy Corneille, Daan Crone/ Ruben van Asselt, Hans Vermunt (La Corneille)

Decor/kostuum Roos Matla

Artistieke begeleiding Moniek Merkx (MAAStd)

Techniek Chieljan van der Hoek

Productie Danae Bos

Zakelijke organisatie Cees van Gemert

gerealiseerd met steun van Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Utrecht, MAAStd, Janivo Stichting, Fentener van Vlissingen Fonds, kfHein fonds, Palladium Boots


Volgende voorstellingen

Speellijst