fbpx

Deepend

Club Gewalt en De Dansers komen samen om de diepste diepte van afhankelijkheid te verkennen. In Deepend bundelen we onze muzikale, dansante en performatieve krachten, omdat we geloven dat daar iets uit kan ontstaan dat meer is dan de som der delen. Gezamenlijk scheppen twee collectieven een wereld waarin muziek en beweging elkaar aanvullen, opvullen, oprekken en voortstuwen. Een voorstelling waarin de beat de hartslag is van een onzichtbaar pulserend weefsel. En waarin de choreografie energie transporteert en nieuwe verbindingen aangaat.

Hoe kunnen we ons toewijden aan het voortbestaan van iets dat groter is dan onszelf? In een hedendaagse Bolero zullen elf performers op elkaar leunen, elkaar nodig hebben en van elkaar afhankelijk zijn. Ze vinden elkaar in een opzwepende en stuwende mars naar de toekomst, die moét doorklinken en doorbewegen. Alle muzikanten zijn dansers en alle dansers zijn muzikanten. Instrumenten gaan van hand tot hand, ieder lijf kan op elk moment een ander vangen, inspringen, meezingen. Deepend is een muzikale choreografie die afhankelijkheid viert, waarin elkaar opvangen tot een hogere kunst wordt verheven. Het individu is failliet. Leve het collectief.

Deepend gaat 24 mei in première op O. Festival in Rotterdam en speelt uitsluitend in de zomer van 2024 op verschillende festivals.

 

Concept Club Gewalt, De Dansers
Performance Amir Vahidi, Blazej Jasinski, Josephine van Rheenen, Gerty Van de Perre, Guy Corneille, Liam McCall, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Ruben van Asselt, Sanna Elon Vrij, Suzanne Kipping
Eindregie Khadija El Kharraz Alami
Dramaturgie Anne van de Wetering
Lichtontwerp Loes Schakenbos
Techniek en licht Noor Thijssen
Geluidstechniek Sam Jones
Productie Andrea van Bussel, Danae Bos
Zakelijke Leiding Miriam Gilissen, Rick Mouwen
Marketing en publiciteit Lizzy Schreijer, Merel Wildschut
Foto Niels Knelis