fbpx

MOT

In MOT slaan Guy Corneille en Josephine van Rheenen van de Dansers en Jochum Veenstra en Roos Visser van De Theatertroep de handen ineen. Vier disciplines – dans, scenografie, teksttoneel en live muziek – vertellen samen het verhaal van een ontsnapping uit een nachtmerrie. Kun je van angst leren houden? Er is een monster om mee te dansen en een troostend spooklied. Er zijn levensgrote poppen en stakende lichamen. Er is een ongemakkelijke worsteling met het tekortschieten van taal. MOT is een troost voor rusteloze bezoekers en angstige kijkers.

„Staren naar een plek aan de wand. 
De adem stokt. 
Niet bewegen. 
Niet bewegen, zegt het hoofd.”

Voor dit project werken theatermakers van het Utrechtse dansgezelschap De Dansers en het Amsterdamse theatercollectief De Theatertroep samen. Ze trokken zich twee weken terug in residentie in de kleine zaal van Theater Kikker en presenteren nu het resultaat. Krijg een inkijkje in hun laboratorium vol kostuums, poppen, liedjes en hier en daar een dansduet tijdens onderzoeksvoorstelling MOT.

 

Met het MOT Magazine stap je in de studio en in het hoofd van Josephine, Guy, Jochum & Roos. In filmpjes, foto’s, tekeningen en tekst nemen de makers je mee in hun denk- en maakproces.

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

  

Gemaakt en gespeeld door Guy Corneille, Josephine van Rheenen, Jochum Veenstra en Roos Visser

Dramaturgie Czeslaw de Wijs


Volgende voorstellingen

Speellijst