fbpx
Foto: Moon Saris

Shake Shake Shake: first edition

“We hoeven niet de top te bereiken. We hoeven niet oud te worden of jong te blijven, op te klimmen of af te vallen. We willen hier en nu zijn. We willen een feest bouwen en los gaan. We willen de diepte in, waar niemand meer iets over ons te zeggen heeft. We willen schudden, schokken, schreeuwen, schampen, schitteren en schaterlachen. We willen Shake Shake Shake. HIT ME!”

Met Shake Shake Shake: first edition onderzoeken De Dansers hoe dans in een concert kan worden vervlochten. In het donker tussen de instrumenten klinkt de muziek als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen, alle ellende van je af te schudden. Onder vrolijk klinkende tonen schuilt waanzin, die soms grappig overkomt maar des te gevaarlijker is.

Een live band van dansers en muzikanten brouwt met lijven, stemmen en instrumenten een cocktail vol ingehouden woede en uitbundige vrolijkheid, pijn en waanzin, dooddansen en schaterlachen. In de zomer van 2018 maken en presenteren De Dansers een eerste korte festivalvoorstelling. Op 28 september 2019 komt de avondvullende versie van Shake Shake Shake uit.

‘Shake Shake Shake: first edition van het Utrechtse gezelschap De Dansers is een feestje voor wildebrassen van lijf en geest. Langzaam ontspoort een opzwepend live concert in een sterk fysieke dansvoorstelling. Uitbundig? Te eufemistische woordkeuze: de dansers bieden acrobatisch partnerwerk, vliegen over instrumenten, wijken niet voor wanden. Zo is Shake Shake Shake: first edition een sublieme en gesublimeerde vorm van apekooien: instinctief, energiek, niet voor watjes.” Theaterfestival Boulevard 

Concept Guy Corneille, Josephine van Rheenen
Choreografie Josephine van Rheenen i.s.m. cast
Gemaakt met en performance door Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Ono Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt
Decor en kostuumadvies Nicky Nina de Jong
Techniek Chieljan van der Hoek
Productie Danae Bos
Zakelijke organisatie Miriam Gilissen

 


Volgende voorstellingen

Speellijst