fbpx

Tetris

Geïnspireerd op het computerspelletje Tetris klikken vier dansers op ingenieuze wijze in en uit elkaar. Met hun acrobatische toeren zetten ze de ruimte naar hun eigen hand. Maar het theater is te klein en de buitenwereld lonkt. De dansers vouwen zich om palen en springen op alles wat maar voor hun voeten komt. Vol energie brengen zij, samen met ons, leven in de buurt. Tetris laat zien dat er veel manieren zijn om je wereld te bewonen.

Tetris eindigt met een interactief gedeelte. De kinderen volgen de dansers tijdens de voorstelling geleidelijk in allerlei Tetris-vormen, de vloer op en uiteindelijk de zaal uit, de wereld in.

In 2011 maakte choreograaf Erik Kaiel met Tetris zijn eerste voorstelling voor kinderen, als gastchoreograaf bij De Dansers. Dat werd gelijk een grote internationale hit. Sindsdien speelt Tetris over de hele wereld, van Japan tot Brazilië.

One of the more beautiful, delightly carefree pieces of audience interaction I’ve ever seen– DC Theatre Scene (USA)

Choreografie Erik Kaiel

Cast Yeli Beurskens, Stephan Bikker, Blazej Jasinski, Maya Peckstadt, Gieorgij Puchalski, Noemi Wagner, Melanie Weijters (kwartet in wisselende samenstelling)


Volgende voorstellingen

Speellijst