Maatwerk

Op aanvraag kijken we graag samen naar de mogelijkheden om een project te maken dat precies past en aansluit bij de doelgroep, het thema, de periode en de locatie. Hieronder een paar voorbeelden ter inspiratie:

 

Maaktraject

Naar aanleiding van een voorstelling van De Dansers gaan de deelnemers met een choreograaf aan slag. In een aantal repetities maken zij samen een korte voorstelling. Een vrijplaats voor experiment en creatie, de deelnemers doorlopen een creatief proces als dansers en werken nauw samen met professionele dansers en muzikanten. Dit project is mogelijk op scholen, in de wijk en in samenwerking met andere partners.

In 2018 maakte De Dansers Let’s Go, samen met de Ithaka Internationale Schakelklassen Utrecht, gepresenteerd tijdens het Zingende Beelden festival.

 

Partnerschap 

In Utrecht heeft De Dansers een creatief partnerschap met vier scholen, een duurzame verbinding binnen Creatief Vermogen Utrecht (CmK). Ook met andere scholen ontwikkelt De Dansers langere trajecten waarin bewegen in de klas, zelf dansen, creëren en voorstellingen kijken elkaar versterken. Op die manier zaaien we bij de leerlingen bewegingsdrift, een vertrouwen in zichzelf, een begrip van wat dans kan zijn en een intieme vriendschap tussen de deelnemers.

 

 

 

Observatietool

In samenwerking met KunstCentraal hebben we in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit een observatietool ontwikkeld voor leerkrachten. Dit geeft handvatten om tijdens een workshop van een vakdocent gericht te kijken wat er in de workshop gebeurt en hoe de leerlingen daarop reageren. Voor meer informatie, neem gerust contact op.

 

MoveZ Overvecht

Dans is de taal van je lichaam waarmee je de wereld vertelt wie je bent. MoveZ Overvecht is het nieuwe dansplatform waar jongeren samen komen om elkaar te ontmoeten, naar een dansvoorstelling te kijken en voor wie wil: een workshop te volgen.

De Utrechtse organisaties ZIMIHC, Theater Kikker en De Dansers willen het aanbod van beweging, street culture en dans toegankelijk aanbieden in Overvecht zodat iedereen gezien en gehoord wordt. MoveZ Overvecht is voor iedereen tussen de 8 en 12 jaar die niet zonder beweging en dans kan, of gewoon nieuwsgierig is naar dans. Bij MoveZ Overvecht maak je kennis met allerlei vormen van dans via professionele artiesten en performances, en kan je het zelf ervaren in een workshop. Elk niveau is welkom.

Erasmus + project: Conchances

Gedurende twee jaar werken vijf verschillende organisaties uit verschillende landen binnen Europa samen om best practices in het werken in dans met diverse groepen jongeren te delen, te leren en te verkennen. In een constante uitwisseling genereren de partners nieuwe methodologieën, leren ze innovatieve technieken en ontwikkelen ze nieuwe benaderingen die worden gedeeld met dansartiesten in elk partnerland en worden weerspiegeld en verder ontwikkeld met groepen jongeren.

Conchances is een samenwerking tussen Fokus Tanz, München (DE), Curious Seed, Edinburgh (VK), Les Schini’s, Bordeaux (FR), ArtMan/AppArt, Boedapest (HU) en De Dansers/contweedancecollective, Utrecht/Arnhem (NL), elke organisatie brengt specifieke expertise en ervaring mee in het ontwikkelen van danswerk met en voor jongeren. Het doel van het project is om het potentieel van deze jongeren duurzaam te versterken, vertrouwen op te bouwen en individuele en collectieve creativiteit te inspireren. Het project heeft tot doel onderwijs, begrip en netwerken tussen de partnerorganisaties te bevorderen in de context van een door Erasmus+ gefinancierd project.