Maatwerk

Op aanvraag kijken we graag samen naar de mogelijkheden om een project te maken dat precies past en aansluit bij de doelgroep, het thema, de periode en de locatie. Hieronder een paar voorbeelden ter inspiratie:

 

Maaktraject

Naar aanleiding van een voorstelling van De Dansers gaan de deelnemers met een choreograaf aan slag. In een aantal repetities maken zij samen een korte voorstelling. Een vrijplaats voor experiment en creatie, de deelnemers doorlopen een creatief proces als dansers en werken nauw samen met professionele dansers en muzikanten. Dit project is mogelijk op scholen, in de wijk en in samenwerking met andere partners. 

In 2018 maakte De Dansers Let’s Go, samen met de Ithaka Internationale Schakelklassen Utrecht, gepresenteerd tijdens het Zingende Beelden festival.

 

Partnerschap

In Utrecht heeft De Dansers een creatief partnerschap met drie scholen, een duurzame verbinding binnen Creatief Vermogen Utrecht (CmK). Ook met andere scholen ontwikkelt De Dansers langere trajecten waarin bewegen in de klas, zelf dansen, creëren en voorstellingen kijken elkaar versterken. Op die manier zaaien we bij de leerlingen bewegingsdrift, een vertrouwen in zichzelf, een begrip van wat dans kan zijn en een intieme vriendschap tussen de deelnemers.