Voorstelling: Lepeltje Lepeltje (4+)

Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Samen te springen en niet nadenken over waar je neerkomt? Al je vrienden bij elkaar te verzamelen en als één grote kluit armen en benen door de kamer te koprollen? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In Lepeltje Lepeltje kan dat allemaal. In een wereld vol matrassen gaan drie dansers en een muzikant samen aan de slag, op zoek naar dat ene magische moment dat je voelt dat je zweeft en alles om je heen verdwijnt. Het podium is er helemaal klaar voor, maar ja, je moet nog wel durven… 

Download lesbrief Lepeltje Lepeltje

Dit zijn samples uit de voorstelling. Wilt u de hele cd van de muziek van deze voorstelling stuur dan een mail naar info@dedansers.com

Voorstelling: Roest (6+)

Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier komen spullen terecht die normale mensen niet meer nodig hebben. Oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. En ook een paar onaangepaste mensen. Duik mee in hun surrealistische wereld, vol vreemde ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes.

Download lesbrief Roest

Workshops

Dans in je lijf

Zien dansen, doet dansen. Vanuit een beschouwing op de voorstelling gaan leerlingen met hun eigen lichaam op ontdekkingstocht en actief aan de slag met dansopdrachten van De Dansers. Fantasie en plezier in beweging staan centraal. Er wordt gewerkt aan samenwerken, lichamelijkheid, jezelf uit (durven) drukken, risico & (zelf)vertrouwen, overgave, verbeeldingskracht en associatief denken.

Dans in je hoofd

Dans geeft ook beweging in je hoofd. De klas wordt een plaats voor vrijdenken, samen bespreken we onze observaties en interpretaties. Heeft iedereen dezelfde ervaring? ‘Begrijpen’ we meer dan in eerste instantie gedacht? Deze lessen zijn gebaseerd op o.a. Visual Thinking Strategies en de methode van Barrett.

Foto: Moon Saris

Leerkrachtentraining

Naast educatie voor kinderen en jongeren biedt De Dansers biedt ook teamtrainingen aan. Kom in beweging, ervaar het zelf, zet je zintuigen open en ga naar huis met diverse energizers en korte dansopdrachten die je morgen in de klas kunt toepassen.