Voorstelling: Shake Shake Shake

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Download lesbrief Shake Shake Shake
Download de presentatie (in .pdf) bij de lesbrief, wilt u de originele powerpoint mail dan naar sanne[@]dedansers.com.

De muziek bij Shake Shake Shake kun je beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal en andere streamingdiensten.

Workshops

Dansactief

Vanuit een voor- of nabeschouwing op de voorstelling gaan jongeren zelf actief aan de slag met dansopdrachten van De Dansers. Samenwerken, fysicaliteit en plezier in beweging staan centraal. Er wordt gewerkt aan jezelf uit (durven) drukken, risico & (zelf)vertrouwen, overgave, verbeeldingskracht en associatief denken.

Dansverwoord

Dans geeft beweging in je lijf, maar ook in je hoofd. Wat zie je? Wat herken je? En als je het van de andere kant bekijkt? Hoe kun je dans interpreteren? Hebben we allemaal dezelfde ervaring? De klas wordt een plaats voor vrijdenken. De leerlingen gaan op ontdekkingstocht in hun eigen beleving en ervaring. Vaak ‘begrijp’ je meer dan je in eerste instantie denkt. Deze lessen zijn gebaseerd op o.a. Visual Thinking Strategies en de methode van Barrett.

Foto: Moon Saris